Aangenaam, Bert

Ik ben er min of meer ingerold toen ik bij Stichting Buurtwerk De Hoogte/Selwerderwijk in Groningen een pr-team heb opgericht dat een 2-wekelijkse wijkkrant ging uitgeven. Het ambachtelijke plak en knipwerk. Wij noemden ons overigens PR-team de Papegaai… Toen de computer zijn intrede deed veranderde er veel. Het werd zaak de ontwikkelingen te blijven volgen. Cursussen, trainingen en zelfstudie (o.a. publiciteitsvormgeving, PR en communicatie maar ook offsetdrukken) volgden. Ook bij latere werkgevers (o.a. Sprong/CMO Groningen) kreeg ik de mogelijkheid bij te blijven, mij te verbeteren en de grafische software steeds beter in de vingers te krijgen. Het opmaken en vormgeven van vele publicaties zorgde voor de noodzakelijke/broodnodige praktijkervaring.

Als klein bureau moet je ervoor waken te veel op een eilandje te opereren, waardoor je allerlei nieuwe ontwikkelingen onvoldoende meekrijgt. Daarom zoek ik de samenwerking waar nodig en opereer ik onder andere in het Platform ondernemend Lewenborg en een werkgroep Kunst. Het verruimt de blik.

Verder mag ik samen met mijn vrouw Joke graag wat van de wereld zien, waarbij Zuidoost-Azië (Indonesië, Thailand) wel een zekere voorkeur heeft. Maar ook kleinschalig kamperen met onze Kip Compact dichtbij huis vind ik fijn. Beetje rommelen in de tuin, Geocaching of (lange afstand) wandelen (Tocht om de Noord) mag ik ook graag doen. Momenteel vraagt een puppy die als toekomstig geleidehond bij ons in training is de nodige aandacht.

KragtVorm: dat ben ik, Bert Kragt. Sinds 2002 werkzaam via mijn bureau KragtVorm, actief als vormgever sinds 1987. Een schat aan ervaring, een jonge geest. Een goede combinatie als garantie voor een prima eindresultaat.
Een sterk ontwerp, dat uw boodschap kracht geeft. Dáár sta ik voor.

klanten over KragtVorm

  “Begin 2000 werkten we aan 3e-wereldprojecten in Nicaragua en Colombia. Voor fondsenwerving hadden we ‘aansprekende’ folders en flyers nodig. We kregen de tip om contact te zoeken met Bert Kragt van KragtVorm. Zo begon een jarenlange, prettige samenwerking. In 2006 begonnen we ons eigen bedrijf ‘Via Futura’. KragtVorm verzorgde de volledige huisstijl: van logo tot website; van briefpapier tot visitekaartjes. Nog regelmatig krijgen we complimenten van onze klanten.
  KragtVorm is creatief, veelzijdig, nauw betrokken bij de klant èn de opdracht èn het eindresultaat, snel èn accuraat, prettig geprijsd! Genoeg redenen om dit bedrijf warm aan te bevelen. Want, KragtVorm is een krachtige partner.”

  Linda Waanders & Aart Jan de Geus, Via Futura

  [/x_slide]
 • “KragtVorm verzorgt sinds jaar en dag de vormgeving van een groot deel van het drukwerk van Zorgbelang Groningen. Van kleine producties als uitnodigingen, flyers en folders, tot grotere uitgaven zoals ons Magazine en Jaarverslag. Maar ook ons gevelbord, onze vlag en banner zijn door KragtVorm verzorgd. Ze komen allemaal tot stand door een juiste ‘cocktail’ van de creativiteit van KragtVorm en onze ideeën. Met als leidraad het door Zorgbelang gewenste imago. Zo komen we samen altijd tot een mooi eindproduct!”

  Renate van Peet, beleidsmedewerker PR&Communicatie, Zorgbelang Groningen

 • “Het is heel prettig om samen te werken met KragtVorm. Ik werk al jaren met hem samen. Bert Kragt is heel toegankelijk en altijd bereid om met je mee te denken. Ik ben heel tevreden over de frisse ontwerpen die hij aanlevert, zowel van (digitale) flyers, als van buttons en drukwerk op relatiegeschenken. Hij neemt mij veel werk uit handen door de drukwerkbegeleiding die hij biedt.”

  Marjolijne Vinkenborg, adviseur, CMO STAMM

 • “Al jaren werkt onze organisatie, Thuishuis, Groot in kleinschalig kinderopvang, met Bert Kragt als vaste vormgever. Dit naar grote tevredenheid. Bert is plezierig in het contact, denkt mee en levert uitstekend werk. Vanaf de vormgeving tot aan het resultaat zoals het van de drukker komt voelt hij zich verantwoordelijk.
  Vaak ben ik weer verrast door de originele ontwerpen die hij maakt, passend binnen onze huisstijl. Kortom ik kan Bert Kragt van harte aanbevelen!”

  Ellie Feunekes, projectmanager Stichting Thuishuis

 • “Sinds 2009 benader ik KragtVorm met enige regelmaat om opdrachten voor mijn organisatie uit te voeren. Wat ik erg prettig aan Bert vind is dat hij goed met me meedenkt, waardoor een ontwerp of publicatie nog beter uitpakt dan ik oorspronkelijk in gedachten had. Hij werkt precies en met oog voor detail, maar zijn grootste pluspunt vind ik zijn betrouwbaarheid. Hij houdt zich aan de planning en informeert me tussentijds goed. Dat maakt het plezierig om met hem samen te werken.”

  Margot van Belkum, communicatiemedewerker, MJD